Gastronomia

 Gastronomia

Sukaldaritza progresistak kultura anitzen eragin handia izan zuen, portugesa, frantsesa, afrikarra, italiarra, japoniarra eta alemaniarra, besteak beste.

Kultura, azentu eta tradizio ugariz beteta, gastronomia progresistak hainbat faktore biltzen ditu hiriburuaren, kostaldearen eta barnealdearen artean. Itsasoaren eragin argia du, hondartzako sukaldaritzak portugaldar kulturako elementu gehiegi erabiltzen ditu (pastelak, gisatuak, gisatuak). Barrualdean, landa-tradizioa aurki daiteke, populazio xumeenaren artean, ohitura afro-indigenetan, portugaldar ohiturekin eta abeltzainen sukaldaritzarekin nahastuta ageri dena; izan ere, ia desagertuta egon arren, oraindik mantentzen dira mandioka frijitua, arroz-karterra eta frijole koipetsuak bezalako plater tipikoetan.

Aipatzekoak dira zenbait leku, hala nola Barretos, Brasilgo eta Campos do Jordãoko abeltzaintza-festarik handienetako batean abeltzainen sukaldaritza tipikoa egiten duena, eliteak maiz bisitatzen duen hiri turistikoa, estatuko erreferentzia gastronomiko bat dena, eta fonduea gogokoenetako bat duena.


Plater Tipikoak

  • Plater gozoak: Brigadeiro, Beijinho, Paçoca de amendoin...
  • Plater gaziak: Kibi, Coxinha, Feijoada... 



Comentarios

Entradas populares